Proteine din legume
Dupa o perioada in care carnea a fost prezenta in meniul nostru zilnic, de la mic dejun pana la cina, va invit sa luam o pauza si sa ne luam necesarul de proteine din ciuperci. Avem aici o reteta super usoara, gata in cateva minute, gustoasa si foarte hranitoare. Aroma ciupercilor se imbina perfect cu branza si cu „”fulgii de bacon”, iar consistenta ciupercilor va satura si cel mai mare gurmand.
Sa bucatarim!
Ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru doua persoane
- 4 ciuperci Champignon mari
- cateva felii de bacon
- branza de burduf (sau orice alta branza va place voua)
- cateva rosii uscate
- sare si pieper dupa gust
Cum facem:
- incalzim cuptorul la 180 grade C/gaz 4
- spalam bine ciupercile (va recomand sa nu indepartati pielita, este la fel de buna ca restul ciupercii)
- le indepartam coditele, apoi le tapetam cu un prosop de hartie
- le punem intr-o tava pe hartie de copt, le saram si le dam la cuptor pentru 10 minute
- cat timp ciupercile sunt la cuptor, transformam baconul in „”fulgi” – prajim feliile pana cand devin crocante, le scoatem pe un prosop de hartie, apoi le rupem in bucatele
- faramitam branza
- taiem marunt rosiile
- scoatem ciupercile de la cuptor, scurgem zeama formata si le umplem: branza-bacon-rosii
- mai dam la cuptor pentru inca 5 minute sau pana cand s-a topit branza
Se consuma ca atare sau, daca doriti, alaturi de un sos usor.
Pofta buna!
No comments
am sa mor dupa pozele tale cat oi bucatari eu 😀
te pup, si spor la bucatareala
Trebuie sa ne intalnim la o sesiune foto;)
musai :-*