Cel mai bun mic dejun/brunch/pranz ever!
Dupa cum probabil ati observat din pozele de pe Facebook, duminica am facut o sesiune de shopping cu dragele mele prietene bloggarite Margot, Andie si Andreea, la, iubirea vietii mele, Ā Piata Obor. Are rost sa va spun ca am ajuns acasa dupa patru ore atat de incarcata incat a trebuit sa-l sun pe sotul meu sa vina sa ma ajute cu bagajele? Probabil v-ati dat seama. A fost o dupa-amiaza extraordinara cu vreme frumoasa si oameni frumosi care iti impartasesc pasiunea, intr-un loc unde orice hedonist culinar se simte in rai š Ā Printre legumele de sezon, fructele parfumate,branzeturile felurile, Ā mirodeniile si semintele care mai de care mai exotice, am descoperit si o doamna care vindea spanac proaspat. Nici n-am intrebat cat costa, am luat ditamai legatura si am pus-o pe cantar. Nu aveam in minte decat aceasta minunatie de reteta, care este inspirata dintr-o carte primita pentru studiu de la o alta blogarita draga sufletului meu; multumesc Antonia, cartea este supusa unui studiu aprofundat (si este in siguranta).
Asadar sa vedem de ce avem nevoie:
Cantitatile sunt pentru patru portii
- 600 g spanac proaspat
- 3 catei de usturoi
- 4 oua
- 20 g unt
- 8 felii de prosciuto sau speck sau bacon (ce va place voua mai mult)
- 3 linguri ulei de masline
- 8 felii de paine, de preferat facute in casa
- 150 ml lapte
- 1 lingura faina
- sare
- piper proaspat rasnit
Cum procedam:
Pasul 1
- Intr-o oala mare (4-5 l) punem apa la fiert, in care adaugam o lingura de sare
- spalam bine spanacul, apoi il adaugam in apa care clocoteste
- il lasam sa fiarba 4-5 min sau pana cand s-a inmuiat
- il scoatem din oala si il lasam la scurs
- intr-o cratita punem usturoiul taiat felii subtiri, cele trei linguri de ulei de masline si alte 3 linguri de apa – lasam la foc mic pana cand se inmoaie usturoiul
- tocam spanacul dupa preferinte (mie imi place sa las si bucati mai mari pentru a-i simti gustul) si il adaugam in cratita cu usturoi
- lasam la foc mic pana cand incepe sa fiarba
- intr-un bol amestecam laptele si faina si il adaugam peste spanac
- lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana cand se ingroasa – dam deoparte
Pasul 2
- intr-o tigaie non aderenta (rece) punem ouale si untul, apoi le pune la foc mic
- cand albusul oualor incepe sa se albeasca incepem sa amestecam usor, spargand galbenusurile
- lasam la foc mic si amestecam din cand in cand pana cand untul este topit si absorbit in totalitate, iar ouale s-au tranformat in „jumari”- dam deoparte
Pasul 3
- Indepartam grasimea in exces de pe prosciuto
- punem la incins o tigaie
- cand aceasta este incinsa, adaugam feliile de prosciuto Ā si le „prajim” pana cand devin crocante
Pasul 4
- asamblam minunatia: paine-spanac-oua-bacon
Pofta buna!
No comments
la cum arata sigur e dejunul ideal, sanatos, gustos si usor de preparat, a iesit super si frumoasa combinatia de culori š
La mine este in capul listei! E preferatul meu! š
O reteta interesanta! Am sa o incerc! š
te astept cu pareri š
Cea mai buna, aprovizionata piataa >3< Am facut ceva provizii astazi:)
Buna rau varianta ta de mic dejun! pupici
PS:La multi multi ani blogului!
Da, este raiul pe pamant! Chiar satisface toate gusturile.
Multumesc si multumesc.
Pupici!
Minunat mic dejun, asa ca tine š
La multi ani Mihaela draga :-*
te pupa, Oana aka KMP
Multumesc Kmp!
La fel iti doresc si tie, urmeaza si ziua ta, nu?
Pupici!