Briose ninse

Cu totii iubim briosele. Unii pe cele clasice ,pufoase, altii, in cazul meu, pe cele umede sau cu o compozitie densa. Dar daca as putea sa unesc cele doua texturi si sa adauga cateva gusturi in plus, cum ar fi?! Ei bine, am facut cercetari, am cautat retete si in final am gasit combinatia pe gustul meu: briose dense cu mult unt, cu cacao, cu faina de migdale si interior supriza cu gem, iar pe deasupra cu frosting simplu (si crocant) de zahar.

Va invit sa inveseliti masa de Craciun cu niste briose delicioase, ninse si cochete.
proba 3

 

Ingrediente (pentru 12 briose):

Pentru briose:

50 g ciocolata neagra

200 ml smantana pentru frisca

150 g unt plus extra pentru uns (eu am folosit un Lurpak bloc nesarat)

3 oua

140 g faina alba de grau

140 faina de migdale (sau migdale macinate)

60 g cacao

6 lingurite de gem (pe care il preferati voi)

1 lingurita de praf de copt

Un praf de sare

 

Pentru frosting:

250 g zahar pudra cernut

1 lingurita rasa de amidon

1 lingura de apa rece

 

Pentru decor:

Merisoare sau visine din dulceata/compot

Frunze de busuioc sau de rozmarin

 

Cum procedam:

Topim la foc mic untul si ciocolata, luam de pe foc apoi adaugam smantana si amestecam

Batem usor ouale, apoi le inglobam in compozitia cu ciocolata

Intr-un alt bol amestecam toate ingredientele uscate

Turnam peste ingredientele uscate si amestecam pana se omogenizeaza

Turnam compozitia in forme de briose din silicon, sau in tava clasica de briose, dar pe care am uns-o in prealabil cu unt

Punem in fiecare briosa cate 1/2 lingurita de gem

Coacem la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20 de minute

Dupa ce s-au racit, facem frostingul amestecand cele 3 ingrediente

Intoarcem briosele invers (cu partea care a stat in tava in sus)

Turnam cu lingura frosting si lasam sa se prelinga usor pe margini

Lasam sa se usuce primul strat, apoi mai adaugam inca unul

Le decoram cu merisoare/visine si frunze verzi.

 
briose festive 1
briose festive 4

Sa aveti sarbatori cu bine alaturi de cei dragi.

Cu drag, Praji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow Me

Post Navigation