Pleci de acasa si cand revii, mancarea e gata

Afara ploua cu galeata. Paradoxal nu sunt trista deloc. :) Nu regret ca a venit vremea care ne “obliga” sa stam in casa, deoarece wekeendul ce a trecut ne-am luat ramas bun de la vremea frumoasa in cel mai placut mod posibil: o plimbare lunga cu trotinetele. A fost vreme si am profitat din plin de ea.
Cand e vreme buna si iti petreci mai tot timpul afara, problema care intervine este cand ajungi seara acasa – cina. Nu?! Ei bine, eu nici macar stresul acesta nu l-am avut – prietenul meu, slow cooker-ul Crock Pot mi-a venit in ajutor. Ce poate fi mai placut dupa o plimbare lunga pe stradutele portocaliu-ruginii ale Bucurestiului, decat sa ajungi acasa si sa gasesti cina gata. Si nu orice fel de cina, ci una cu gust de toamna care are ca vedeta noua mea obsesie: dovleacul.
Cum am facut asta? Inainte sa plecam, am pus totul in aparatul de gatit, ca in simpaticul “filmulet” de mai jos, am rotit butonul Crock Pot-ului si am plecat. Poti lasa linistita Crock Pot-ul sa gateasca pentru tine cat timp nu esti acasa. E ca si cand ai lasa frigiderul pornit, nu-l pazesti nu?
Ei si, ajunsi acasa dupa cele 6 ore de plimbari, bucataria si intreaga casa erau invaluite de miros de dolveac si mirodenii, exact ca si cum mama ar fi fost la noi si ne-ar fi asteptat cu masa calda. Un sentiment de neegalat. Trebuie doar sa te inarmezi cu ingrediente si sa setezi slow cooker-ul corect, conform retetei pe care doresti s-o faci. Uite ce ne-a gatit noua.

Pulpa de vitel cu piure de dovleac
Print
Ingrediente (pentru 6 portii)
  1. 1 bucata pulpa de vitel (a mea a avut ~ 1,5 kg)
  2. Doua felii de dovleac pentru copt
  3. 1 ceapa mare
  4. 5-6 catei de usturoi
  5. 1 lingura boabe de piper
  6. 1 lingurita sare grunjoasa
  7. 1 lingurita ghimbir pudra
  8. 1 crenguta cimbrisor proaspat
  9. 1 betisor de scortisoara
  10. 1 lamaie
  11. 200 ml supa vegetala sau de carne
Pentru servire
  1. Microierburi
  2. Ulei de dovleac
  3. Salata
  4. Cateva seminte de dovleac
Instructions
  1. Pulpa de vitel cu piure de dovleac
Ingrediente (pentru 6 portii)
  1. 1 bucata pulpa de vitel (a mea a avut ~ 1,5 kg)
  2. Doua felii de dovleac pentru copt
  3. 1 ceapa mare
  4. 5-6 catei de usturoi
  5. 1 lingura boabe de piper
  6. 1 lingurita sare grunjoasa
  7. 1 lingurita ghimbir pudra
  8. 1 crenguta cimbrisor proaspat
  9. 1 betisor de scortisoara
  10. 1 lamaie
  11. 200 ml supa vegetala sau de carne
Pentru servire
  1. Microierburi
  2. Ulei de dovleac
  3. Salata
  4. Cateva seminte de dovleac
Cum procedam
  1. Punem in slow cooker feliile de dovleac, apoi adaugam bucata de carne
  2. Adaugam ceapa taiata in doua, cateii de usturoi intregi si coaja lamaii curatata cu un peeler
  3. Adaugam mirodeniile si cimbrisorul si turam supa
  4. Punem capacul si setam la maxim/4 h sau minim/6 h in functie de ora la care dorim ca preparatul sa fie gata
  5. Dupa cele 4 sau 6 ore scurse, scoatem carnea si o punem deoparte
  6. Curatam pulpa dovleacului de pe coaja si o adaugam int-un blender
  7. Scoatem miezul usturoiului printr-o simpla presare si il adaugam peste pulpa de dovleac
  8. Potrivim de sare si mixam pana obtinem un piure la textura dorita
Montaj
  1. Rupem/taiem o bucata de carne pe care o punem pe cateva bucatale de salata
  2. Langa adaugam piureul de dovleac si cateva seminte de dovleac usor trase la tigaie
  3. Stropim totul cu ulei de dovleac si zeama de lamaie
  4. Servim cald
Cum procedam
  1. Punem in slow cooker feliile de dovleac, apoi adaugam bucata de carne
  2. Adaugam ceapa taiata in doua, cateii de usturoi intregi si coaja lamaii curatata cu un peeler
  3. Adaugam mirodeniile si cimbrisorul si turam supa
  4. Punem capacul si setam la maxim/4 h sau minim/6 h in functie de ora la care dorim ca preparatul sa fie gata
  5. Dupa cele 4 sau 6 ore scurse, scoatem carnea si o punem deoparte
  6. Curatam pulpa dovleacului de pe coaja si o adaugam int-un blender
  7. Scoatem miezul usturoiului printr-o simpla presare si il adaugam peste pulpa de dovleac
  8. Potrivim de sare si mixam pana obtinem un piure la textura dorita
Montaj
  1. Rupem/taiem o bucata de carne pe care o punem pe cateva bucatale de salata
  2. Langa adaugam piureul de dovleac si cateva seminte de dovleac usor trase la tigaie
  3. Stropim totul cu ulei de dovleac si zeama de lamaie
  4. Servim cald
La PrajiturEla http://www.laprajiturela.ro/
crockpotfinal2

Bucurati-va de gusturile si culorile toamnei.

2017-10-24_12-32-16

Trotinetistul meu iubit intr-o sambata frumoasa de octombrie

Cu drag, Praji.

(Articol sponsorizat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me

Post Navigation