…pentru petrecerea perfecta

Am sa incep pompos, dar sincer: pe aceasta cale tin sa multumesc echipei Happy Channel ca este atat de draguta incat sa incarce si pe YouTube emisiunile culinare la care si subsemnata a fost invitata. Astfel si eu si voi avem ocazia sa vedem emisiunile. Asteptam cu sufletul la gura sa posteze reteta aceasta de antreuri, imi sunt atat de dragi de nu va inchipuiti. Dragi si la aspect si la gust. :)

Le-am facut impreuna cu voi intr-unul dintre live-urile de pe Facebook si acolo va promisesem ca le voi publica si pe blog. Unii dintre voi le-au facut direct dupa inregistrea de pe Fcebook – ce draguuut!!

Desi a trecut ceva timp de cand am facut aceste antreuri, din fericire ele sunt la fel de actuale. Ba chiar sunt foarte potrivite pentru sezonul cald, pentru petreceri de vara, cand singurul lucru pe care nu ti-l doresti e sa dai drumul cuptroului sau plitei.

Va las mai jos 5 feluri de bruschete aperitiv, care mai de care mai colorat si mai savuros: 1. Cu sfecla rosie, branza de capra si panselute; 2. Cu somon, hrean si capere; 3. Cu mar, ricotta/crema de branza si microierburi; 4. Cu crema de branza, leustean si ridichi, 5. Cu rosii, cas/mozarella si busuioc.

 

5 feluri de bruschete aperitiv
Print
Ingrediente (pentru 10 bruschete/sortiment)
1. Pentru cele cu sfecla rosie, branza de capra si panselute
  1. 5 felii de paine (de preferat integrala sau de secara)
  2. 2 sfecle rosii coapte/fierte
  3. 1 bucata de branza de capra (eu am folosit La Coline)
  4. 1 lingura de otet balsamic
2. Pentru cele somon, hrean si capere
  1. 5 felii de felii de paine (de preferat integrala sau de secara)
  2. 100 g somon afumat
  3. 5 linguite pasta de hrean
  4. 2 linguri capere
  5. Zeama unei lamai
3. Pentru cele cu mar, ricotta/crema de branza si microierburi
  1. 5 felii de paine (de preferat integrala sau de secara)
  2. 2 mere
  3. Zeama unei jumatati de lamai
  4. 100 g ricotta/urda/crema de branza
  5. 1 lingura nuci sau merisoare (eu am avut doar merisoare)
  6. 1 cutie micro ierburi (la alegerea voastra)
  7. 4. Pentru crema de branza, leustean si ridichi
  8. 5 felii de paine (de preferat integrala sau de secara)
  9. ½ legatura leustean
  10. 100 g crema de branza
  11. 2 legaturi ridichi (7-8 ridichi)
  12. Sare
  13. Piper proaspat rasnit
  14. 5. Pentru cele cu rosii, cas/mozarella si busuioc
  15. 5 felii de paine (de preferat integrala sau de secara)
  16. 10 rosii cherry
  17. 100 g mozzarela sau cas
  18. 2 linguri ulei de masline
  19. 10 frunzulite de busuioc (eu am folosit busuioc japonez de la Microgreens)
Cum procedam
1. Pentru cele cu sfecla rosie, branza de capra si panselute
  1. Decupam cu ajutorul unui cutter sau al unui pahar 10 feliute de paine, apoi le prajim usor pe un grill pe o parte si pe alta
  2. Taiem 10 felii de sfecla, apoi le decupam cu aceeasi forma cu care am decupat painea
  3. Taiem 10 feliute de branza de capra
  4. Montam bruschetele – sfecla, branza, cu ajutorul unei pensule punem putin otet balsamic, apoi decoram cu panselute
2. Pentru cele somon, hrean si capere
  1. Decupam cu ajutorul unui cutter sau al unui pahar 10 feliute de paine, apoi le prajim usor pe un grill pe o parte si pe alta
  2. Rupem somonul in 10 bucatele
  3. Unghem felia de bruscheta cu ½ lingurita de hrean, adaugam somonul si, din loc in loc caperele
  4. La final stoarcem lamaie peste fiecare bruscheta in parte
3. Pentru cele cu mar, ricotta/crema de branza si microierburi
  1. Decupam cu ajutorul unui cutter sau al unui pahar 10 feliute de paine, apoi le prajim usor pe un grill pe o parte si pe alta
  2. Taiem 10 felii de mar, le decupam cu aceeasi forma cu care am decupat painea, apoi le punem intr-un bol cu apa si zeama lamaii (doar cat sa le acopere), astfel vom impiedica oxidarea merelor (innegrirea)
  3. Amestecam crema de branza/ricotta cu nuci sau merisoare
  4. Punem pe feliutele de paine feliile de mar bine scurse, apoi adaugam o lingurita de branza cu nuci/merisoare, apoi decoram cu microplante.
  5. 3. Pentru cele cu crema de branza, leustean si ridichi
  6. Tocam maraunt leusteanul (pastram cateva feliute pentru decor)
  7. Amestecam leusteanul cu crema de branza si un praf de sare
  8. Intindenti 1 lingurita de branza pe paine, adaugati 3 felii subtiri de ridiche, apoi decorati cu leustean rasniti pe deasupra piper negru.
  9. 4. Pentru cele cu rosii, cas/mozarella si busuioc
  10. Acestea sunt cele mai simple
  11. Taiem branza cu aceeasi forma cu care am taiat painea si punem dupa cum urmeaza: branza, ½ rosie, busuioc
  12. Aseoznam cu sare, stropim cu ulei de masline
La PrajiturEla http://www.laprajiturela.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me

Post Navigation