Sursa de sanatate uitata…

A doua propunere din aceasta saptamana de campanie, este o salata de fasole rosie boabe. Pe langa faptul ca fasolea este o importanta sursa de proteine, aceasta contine o cantitate insemnata de fier si acid folic, drept pentru care este foarte indicata in dieta doamnelor si cea a viitoarelor mamici. Bineinteles foooarte indicata si pentru barbati…unde vezi tu barbati care sa refuze o portie de fasole boabe ;) (La fasolea pastai ramane de discutat…)

salata de fasole22

Dupa ce am facut prima data aceasta salata, nici ca m-am mai oprit… Cand am inceput sa o fac puneam ulei de masline si iesea foarte gustoasa, dar de cand am urmat sfatului lui Adrian Hadean┬ási in loc de cel de masline, am adaugat ulei de dovleac, povestea s-a schimbat total. Bogat in vitamina E, acest ulei dens are o aroma blanda care contopeste perfect aciditatea cepei cu dulceata fasolei si aroma patrunjelului.

Aceasta salata se potriveste de minune cu peste, chiftele/burgeri, carnati, dar, de asemenea, o puteti savura si simpla.

salata fasole3

Daca v-am facut curiosi, iata de ce avem nevoie:

  • 2 conserve de fasole boabe (sau 500 g fasole fiarta si racita)
  • 2 cepe rosii medii taiate rondele
  • 1 lingura patrunjel uscat (sau 1/2 lingura patrunjel verde)
  • 3-4 linguri ulei de dovleac
  • o lingura otet balsamic
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cum procedam:

  • luam toate ingredientele si: le amestecam, le asezonam, iar le amestecam… apoi mancam!

salata fasole11

S-aveti pofta!

3 Thoughts on “Salata de fasole boabe cu ceapa si ulei de dovleac

  1. Pingback: “Exista si altceva in afara de cartofi prajiti si piure” «

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me

Post Navigation